Πέρα απο τη καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας που πρέπει να διαθέτει κάποιος, η γνώση μιας δεύτερης γλώσσας είναι απαραίτητη σε αυτούς που θέλουν να βρουν δουλειά και ειδικότερα στον τομέα του Τουρισμού. 

Το Εκπαιδευτήριο Γνωσοtopia παρέχει :

 • Ρώσικα για επαγγελματίες με προγράμματα 50 ωρών μέσα σε 4 μήνες
 • Εντατικά τμήματα ενηλίκων για όλα τα επίπεδα
 • Προετοιμασία πτυχίων για όλα τα επίπεδα


Γιατί να μάθω Ρώσικα;

Γιατί η Ρώσικη γλώσσα έχει πολλά κοινά στοιχεία με την Ελληνική και μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την εκμάθηση και άλλων σλαβικών γλωσσών

 1. Γιατί η Ρώσικη είναι η επίσημη γλώσσα επτά κρατών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και σε όλο τον κόσμο τη μιλάνε πάνω από 269 εκατομμύρια άνθρωποι
 2. Η Ρωσική γλώσσα είναι επίσημη γλώσσα 7 κρατών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
 3. Τη Ρωσική γλώσσα μιλάνε 150 εκατομμύρια Ρώσοι. Πάνω από 260.000 εκατομμύρια άνθρωποι μιλάνε Ρωσικά σε όλο τον κόσμο.
 4. Σύμφωνα με την έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης "Eurobarometer" (1997) στις 34 χώρες της Δυτικής, Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης η Ρωσική γλώσσα είναι η βασική γλώσσα επικοινωνίας των 34% κατοίκων των εν λόγω κρατών.
 5. Νέα οικονομικά και πολιτικά δεδομένα δημιούργησαν την ανάγκη για καθημερινές γλωσσικές επαφές με το ρωσόφωνο κοινό. Έτσι η γνώση της ρωσικής γλώσσας, με το αδιαμφισβήτητο κύρος της, θεωρείται πλέον απαραίτητη για τη διεκπεραίωση των εμπορικών δραστηριοτήτων και την εκπλήρωση των επαγγελματικών υποχρεώσεων και σας δίνει το πλεονέκτημα για περισσότερες εργασιακές ευκαιρίες σε μια διευρυμένη εμπορική αγορά.
 6. Ως γνωστό, οι ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις αναπτύσσονται τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότερο και έχουν πλέον καλύψει τους περισσότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας όπως τον τουρισμό, την αγορά ακινήτων, την ενεργειακή πολιτική, αγροτικό τομέα κ.α. Ο όγκος εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ελλάδας Ρωσίας έχει καταγράψει άνοδο τα τελευταία χρόνια και αυξάνεται συνεχώς.
 7. Σταθερός ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέρχεται στα 8,6 % και διαρκώς εκσυγχρονίζεται σε όλους τους τομείς. 
 8. Σύμφωνα με στοιχεία του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα, η αξία των ελληνικών επενδύσεων υπολογίζεται σε περίπου 2,5 δισ. ευρώ, από τις περίπου 80 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στη ρωσική επικράτεια.